VELKÁ AKCE na pamlsky - až 40% slevy! 🐕 na všechny produkty z kategorie Pamlsky! 🍗 Slevy jsou již započítány, není potřeba slevový kód. Jen do vyprodání!

Inkontinence u psa: Řešení existuje!

Inkontinence u psa aneb když se pes počůrává

Inkontinence bývá běžná u starších psů a může být způsobena širokou škálou faktorů. Jak pes stárne, mění se jeho tělesná struktura, a to platí i pro svaly obklopující močovou soustavu. Svaly slábnou a schopnost ovládat různé části těla se může snižovat. Inkontinence může být způsobena jednoduše stárnutím svalů, nedostatkem nadvlády nad těmito svaly nebo dalšími faktory.

Pokud zjistíte, že váš pejsek trpí inkontinencí, není důvod si myslet, že se nedá nic dělat a musíte se s tímto stavem smířit. Naopak je mnoho účinných řešení, na inkontinenci u psa existují léky. Nejprve byste měli navštívit veterináře, aby určil příčinu pomočování, a podle toho můžete zařadit také podpůrnou přírodní léčbu a změny životního stylu.

_4727b288-d6ab-4c65-8262-0d4e41b81493

Příznaky inkontinence u psa

  • Nadměrné močení
  • Vlhkost nebo skvrny na pelíšku nebo na místě, kde pes spí
  • Časté olizování genitálií (příznak bolesti či nepohodlí)

Příčiny inkontinence u psů

Inkontinence u psů je komplexní a multifaktoriální stav, který může být ovlivněn mnoha faktory, včetně plemene, velikosti těla, obezity a věku. U fen je inkontinence častější, zejména po kastraci, a to může být spojeno s nižším uretrálním tonem a anatomickými změnami.

Tip: Inkontinence není tabu ani v alternativní lidské medicíně. Jak ji léčit přirozeně?

Stárnutí svalů: Svaly obklopující močovou soustavu ochabují

Inkontinence u psů může být způsobena jednoduše stárnutím svalů obklopujících močovou soustavu a nedostatkem nadvlády nad těmito svaly. 

Svaly kolem močového měchýře a močových cest mají za úkol udržovat močovou soustavu v chodu. Když tyto svaly oslabují, může dojít k úniku moči. Pes pak nemá plnou kontrolu nad svým močením, a to může vést k nepříjemným situacím, jako jsou mokré fleky na podlaze nebo obtíže při vyprazdňování.

Plemeno: Některá větší plemena mají větší predispozici k inkontinenci

Výskyt inkontinence je pravděpodobnější u fen než u psů a predispozici k tomuto problému mají některá větší plemena. Patří k nim boxeři, dobrmani, knírači velcí, německé dogy a němečtí ovčáci. Častěji se inkontinence vyskytuje také u plemen jako je irský setr, bulmastif, kolie a dalmatin.

Inkontinencí trpí 30 % sterilizovaných fen s hmotností nad 20 kg. U menších plemen je to méně než 10 %

Přesné procento postižených psů se může lišit v závislosti na studii a geografické oblasti, ale je jasné, že inkontinence je významným problémem, který ovlivňuje kvalitu života psů i jejich majitelů. Proto je důležité, aby majitelé psů byli informováni o rizikových faktorech a možnostech léčby.

_4e3a03b4-eb88-410d-b4b9-f385f6de326e

Obezita: Nejen u fen může obezita zvyšovat pravděpodobnost výskytu inkontinence

Existují náznaky, že pravděpodobnost výskytu inkontinence může zvyšovat obezita, a to zejména u kastrovaných fen. Předpokládá se, že hmotnost tuku uloženého kolem močové soustavy má mechanický vliv na příslušné svaly, což může způsobovat inkontinenci. 

Obezita je uznávaným rizikovým faktorem pro výskyt inkontinence u psů, a to jak u fen, tak u psů. Nadměrná tělesná hmotnost může způsobit zvýšený tlak na močový měchýř a okolní svaly, což může vést k oslabení uretrálního svěrače. Tento oslabený svěrač pak nemusí být schopen účinně zadržovat moč, což vede k nechtěnému úniku moči.

Kromě mechanického tlaku může obezita také přispívat k hormonálním nerovnováhám, které mohou ovlivnit funkci močového systému. Je důležité si uvědomit, že obezita může být spojena s dalšími zdravotními problémy, jako je cukrovka nebo Cushingova choroba, které mohou také zvyšovat produkci moči a tím zvyšovat riziko inkontinence.

Proto je pro prevenci inkontinence důležité udržovat psa ve zdravé tělesné kondici a zabránit obezitě. To zahrnuje pravidelný pohyb, vyváženou stravu a pravidelné veterinární kontroly, aby se zajistilo, že jakékoli zdravotní problémy, které by mohly přispět k obezitě nebo inkontinenci, jsou řádně diagnostikovány a léčeny.

 

Záněty a nemoci: Skryté potíže s močovou soustavou, cukrovka nebo neurologické poruchy mohou také způsobovat inkontinenci.

Inkontinenci mohou způsobovat také skryté potíže s močovou soustavou, včetně zánětů, cystitidy nebo vznikajících močových kamenů (urolithiáza). I komplexní nemoci jako diabetes (cukrovka) nebo neurologické poruchy mohou způsobovat inkontinenci. 

Infekce močových cest, anatomické abnormality, slabý močový měchýř, poranění míchy nebo degenerace, vrozené zdravotní stavy, hormonální nerovnováhy, problémy s prostatou, nemoci vedoucí k nadměrnému pití vody (například diabetes, onemocnění ledvin a Cushingova choroba), některé léky jako kortikosteroidy, nebo dokonce nádory v močovém traktu mohou způsobovat inkontinenci. 

Diabetes (cukrovka) může vést k inkontinenci tím, že zvyšuje produkci moči, což může způsobit častější úniky moči u inkontinentních zvířat. Neurologické poruchy, včetně poškození míchy, přerušení nervů ovládajících močový měchýř a mozkových onemocnění nebo lézí, mohou také způsobovat inkontinenci.

Je důležité, aby majitelé psů byli vždy pozorní k jakýmkoli změnám v chování svého psa souvisejících s močením a v případě potřeby vyhledali veterinární pomoc. Včasná diagnostika a správná léčba mohou pomoci předcházet vážnějším komplikacím a zlepšit kvalitu života psa.

 

Inkontinence u psa po kastraci

Inkontinence u psů po kastraci je stav, který může postihnout některé psy, zejména kastrované feny. Tento problém je často spojen s hormonálními změnami, které nastanou po odstranění pohlavních orgánů. U fen může dojít k poklesu hladiny estrogenů, což může vést k oslabení svalů močové trubice a následné inkontinenci. Stále je to však velmi malé riziko oproti rizikům rakoviny mléčné žlázy, která postihuje každou třetí nekastrovanou fenku.

_31a5d186-2ccd-4aa1-949b-f3acfaff699e

Jak se projevuje inkontinence po kastraci? 

Inkontinence se může projevit nechtěným únikem moči, který se nejčastěji vyskytuje během spánku nebo v klidových stavech. Pes si nemusí být vědom ztráty moči, což může vést k nepříjemným situacím, jako je počůrávání pelíšku nebo dokonce postele majitele.

Které psy může inkontinence po kastraci postihnout? 

Riziko inkontinence je vyšší u větších plemen fen, která byla kastrována. Přesný důvod není zcela jasný, ale předpokládá se, že souvisí s hormonální rovnováhou a funkcí močového měchýře. 

Lze inkontinenci u psa po kastraci léčit? 

Ano, existují léčebné metody, které mohou pomoci zlepšit stav inkontinence u psů po kastraci. Tyto metody zahrnují farmakologickou léčbu, která může posílit svěrač močového měchýře, nebo chirurgické zákroky v případě potřeby. Inkontinence u kastrovaných fen je nejčastěji způsobena oslabením pnutí močového měchýře a řeší se podáváním estrogenu nebo chirurgicky.

Prevence inkontinence u psů po kastraci 

Prevence inkontinence po kastraci může být obtížná, ale existují kroky, které mohou pomoci minimalizovat riziko jejího výskytu. Patří sem správná výživa, udržování zdravé váhy a pravidelné cvičení.

Stresová inkontinence

Stresová inkontinence je stav, kdy dochází k nechtěnému úniku moči v důsledku zvýšeného tlaku na močový měchýř, například při fyzické námaze, kašli nebo kýchání. Je způsobeno oslabením svalů, které normálně pomáhají udržet moč v močovém měchýři. U psů se může stresová inkontinence objevit z různých důvodů, včetně věku, hormonálních změn, nebo po operacích.

U stresové inkontinence se mohou používat léky na posílení močového svěrače nebo cvičení na posílení svalů pánevního dna.

Léčba stresové inkontinence u psů může zahrnovat:

  • Farmakologickou terapii: Léky, jako jsou alfa-adrenergní agonisté, mohou pomoci zvýšit pnutí močového svěrače.
  • Cvičení: Speciální cvičení na posílení svalů pánevního dna může pomoci udržet kontrolu nad močovým měchýřem.
  • Elektrostimulaci: Tato metoda může pomoci posílit svaly močového měchýře a močového svěrače.
  • Pesaroterapii: Použití pesaru může pomoci podpořit močový měchýř a zabránit úniku moči.

Pokud veterinář diagnostikuje vašemu pejskovi stresovou inkontinenci, je vhodné začít navštěvovat psího fyzioterapeuta, který může nabídnout speciální cvičení a terapie přizpůsobené potřebám vašeho mazlíčka.

Je důležité, aby byla léčba stresové inkontinence zahájena co nejdříve po diagnostikování, aby se předešlo dalším komplikacím.

_673f2274-e8c8-4e11-a625-c1452a127308

Léčba inkontinence u psů

Jak lze léčit inkontinentní psy? Léčba inkontinence u psů je komplexní proces, který vyžaduje individuální přístup založený na specifických potřebách a zdravotním stavu každého psa. Psi se podle příčiny inkontinence léčí různými způsoby, od hormonální terapie přes terapie fyzické, změnu stravy nebo doplňky stravy.

Veterinář může doporučit operaci, může pejskovi předepsat antibiotika k léčbě infekce a pomoci vybrat krmivo, které bude udržovat močové ústrojí zdravé. Může také navrhnout změny životního stylu – například povzbudit psa k vyšší aktivitě a tím snížit riziko dalších močových problémů. Pokud jsou zdravotní příčiny závažnější, bude veterinář spíše než jen léčbu inkontinence hledat léčbu celkovou.

Hormonální terapie

V některých případech může být inkontinence u psů způsobena hormonální nerovnováhou, zejména u starších fen po sterilizaci. Veterinář může předepsat hormonální léčbu, jako je estrogen u fen nebo testosteron u psů, které mohou pomoci obnovit kontrolu nad močovými svaly.

Kolagenové injekce

Další možností léčby jsou kolagenové injekce, které se aplikují do oblasti kolem močové trubice a pomáhají zvýšit tlak v močovém ústrojí, čímž se zlepšuje schopnost psa udržet moč.

Akupunktura a fyzioterapie

Někteří veterináři mohou doporučit alternativní metody léčby, jako je akupunktura nebo fyzioterapie, které mohou pomoci zlepšit funkci močového systému a posílit svaly potřebné pro správné močení. Mezi tyto techniky se řadí také speciální masáže, díky kterým se do břišní oblasti dostává více krve a podporuje se tak hojení a obnova postižených tkání.

_a20e695c-dc0c-4e3e-b496-85d0f5ee05e0

Doplňky stravy a bylinné léčby

Existují také různé doplňky stravy a bylinné léčby, které mohou podporovat zdraví močového ústrojí. Například doplňky obsahující glukosamin a chondroitin mohou pomoci obnovit poškozenou výstelku močového měchýře, zatímco byliny jako je jitrocel nebo medvědice lékařská mohou mít protizánětlivé a antibakteriální účinky.

Bylinky pomáhají i u lidí. Ajurvéda přichází s úžasnými přírodními možnostmi léčby úniku moči bez nepříjemných vedlejších účinků komerčních léků.

Pravidelné kontroly

Pravidelné kontroly u veterináře jsou nezbytné pro monitorování zdravotního stavu psa a přizpůsobení léčby podle aktuálních potřeb. Veterinář může také doporučit pravidelné testy moči a krve, aby sledoval jakékoli změny v zdravotním stavu psa.

Stimulanty

Pokud jde o svalový problém, veterinář může psovi předepsat určité stimulanty, které usnadňují kontrolu nad močovými svaly. Ty jsou účinné v 75 % případů

Stimulanty, jako je fenylpropanolamin nebo efedrin, jsou často předepisovány pro léčbu inkontinence spojené se slabostí svěrače. Tyto léky zvyšují pnutí močového svěrače a pomáhají udržet moč v močovém měchýři. Je důležité poznamenat, že stimulanty mohou mít vedlejší účinky, jako je zvýšený krevní tlak nebo nervozita, a proto by měly být používány pod dohledem veterináře.

Chirurgické možnosti 

Pokud má pes potíže s močením kvůli dalším problémům, může veterinář navrhnout chirurgický zákrok pro odstranění močových kamenů v močových cestách psa.

Další chirurgické zákroky mohou zahrnovat procedury jako je urethropexie, která zpevňuje močovou trubici, nebo implantaci umělého svěrače. Tyto operace mohou být uvažovány v případě, že konzervativní léčba selže nebo pokud existují anatomické abnormality, které přispívají k inkontinenci.

_1125ec1c-d6f7-4a18-83fe-42e9e896aaff

Antibiotika a dietní změny 

Pokud je příčinou inkontinence infekce močových cest, antibiotika jsou základním kamenem léčby. Veterinář může také doporučit speciální dietní plán, který podporuje zdraví močového ústrojí, například krmivo s nízkým obsahem minerálů, které může pomoci předcházet tvorbě močových kamenů.

Celková léčba 

V případě, že inkontinence je příznakem širšího zdravotního problému, jako je cukrovka, Cushingova nemoc nebo hypotyreóza, bude veterinář hledat léčbu základního onemocnění. Léčba těchto stavů může vést k zlepšení nebo úplnému vyřešení inkontinenčních problémů.

Jak se starat o psa s inkontinencí

Je důležité si uvědomit, že léčba inkontinence může vyžadovat čas a trpělivost, a může být nutné vyzkoušet několik různých přístupů, než najdete ten, který je pro vašeho psa nejúčinnější. Pravidelná komunikace s veterinářem a pečlivé sledování zdravotního stavu psa jsou nezbytné pro úspěšnou léčbu.

Pochopení a podpora 

Důležité je, že pes s inkontinencí potřebuje vaši trpělivost a péči. Nedělá to úmyslně, ale kvůli oslabeným svalům nebo jinému zdravotnímu problému. Nemá cenu jej trestat za něco, nad čím nemá kontrolu.

Inkontinence není chování, které by pes mohl ovlivnit nebo změnit. Je to zdravotní stav, který vyžaduje naši podporu a porozumění. Trestání psa za nehody může vést k úzkosti a zhoršení problému.

Neméně důležité je poskytnout psu lásku a emocionální podporu. Pes může cítit stres nebo stud z jeho stavu, a vaše ujištění a pozitivní posílení mohou mít velký vliv na jeho pohodu.

_d50eee75-6f96-49e1-8507-b7cf4640f1a0

Zdravotní pomůcky 

Existují různé pomůcky, jako jsou speciální břišní pásy nebo kalhotky, které mohou pomoci zachytit únik moči u psa a udržet jej v suchu a pohodlí.

Výživa a pitný režim 

Správná výživa a dostatečný příjem tekutin jsou zásadní. I když se může zdát protichůdné dávat psu s inkontinencí hodně pít, dehydratace může problémy ještě zhoršit. Ideální je přechod na vlhké krmivo, jako je například BARF nebo domácí strava, či kupované konzervy a kapsičky.

Pamatujte, že každý pes je jedinečný a co funguje pro jednoho, nemusí nutně fungovat pro druhého. Trpělivost, láska a porozumění jsou klíčové pro zvládnutí této výzvy a zajištění šťastného a zdravého života pro vašeho čtyřnohého přítele.

Vyvýšený pelech pro psa

Vyvýšený pelech pro psa minimalizuje kontakt s vlhkým nebo studeným povrchem a usnadňuje péči o psa. Mimo to má však řadu dalších výhod pro zdraví a pohodlí vašeho čtyřnohého přítele:

Zlepšená hygiena: Vyvýšený pelech udržuje vašeho psa dál od prachu, špíny a hmyzu na zemi. To může pomoci snížit riziko kožních infekcí a alergií.

Podpora kloubů: Pro psy trpící artritidou nebo jinými kloubními problémy může vyvýšený pelech poskytnout nezbytnou podporu a snížit bolest při ležení a vstávání. Kromě psích lehátek se vyrábí také vyvýšené ortopedické matrace pro psy.

Regulace teploty: V létě může vyvýšený pelech pomoci udržet vašeho psa chladnějšího tím, že umožňuje cirkulaci vzduchu pod ním. V zimě poskytuje izolaci od studené podlahy.

Trvanlivost: Vyvýšené pelechy jsou často vyrobeny z odolnějších materiálů, které vydrží déle než tradiční polštáře nebo matrace.

Voděodolný pelech pro psa: Tyto pelechy jsou obvykle snadno čistitelné, což znamená, že můžete udržet prostředí vašeho psa čisté a zdravé bez velké námahy. Nejlepší je, když máte pelíšek pro psa pratelný, nebo se sundavatelným potahem. Alternativně lze použít také plastový pelech pro psa, což je omyvatelný pelech pro psa, do kterého umístíte absorpční podložku nebo polštář.

_4d1328f6-ad79-4d5e-bb0f-172e3881e1fa

Časté venčení

Zvýšení fyzické aktivity může pomoci posílit svaly močového měchýře a svěrače. Také je důležité zajistit, aby pes měl pravidelný a častý přístup ven, což může snížit pravděpodobnost nehod v domě. Čím častěji venčíte svého psa, tím méně pravděpodobné jsou úniky moči. Mějte na paměti, že inkontinentní psi mohou potřebovat častější venčení než zdraví psi.

Absorpční podložky

Existují speciální podložky pro inkontinentní psy. Tyto podložky jsou absorpční a pomáhají udržovat čistotu a kožíšek v suchu. Na trhu najdete dvě verze - jednorázové podložky pro psy na čůrání (vhodné spíše pro učení štěňat) a pratelné absorpční podložky pro psy.

Dlouhodobě levnější a pro pejska pohodlnější jsou absorpční pratelné podložky pro psy. Vypadají jako cestovní dečka nebo pelíšek pro pejska, jsou však složené z několika savých vrstev. Horní vrstva propouští tekutinu níže do jádra, kde je zachycena. Díky tomu zůstává povrch suchý, společně se psí srstí. Spodní strana je protiskluzová a izoluje od chladné podlahy.

Pratelné podložky zakoupíte jednou a použijete několik set krát před jejich vyhozením. Stačí podložku vždy vyprat a vysušit před dalším použitím. Ideální je mít pratelných podložek pro inkontinenci více, můžete je tak střídat, než vám ty vyprané uschnou. Vhodná je pratelná podložka pro štěňata i pro staré pejsky.

 

Veterinární podložka pro psa

Zcela ideálním místem k odpočinku vašeho pejska trpícího inkontinencí je veterinární podložka Vetbed, konkrétně pak řada DryBed. Velmi doporučujeme kombinaci VetBed podložky jako horní, pohodlné vrstvy na spaní, a dospod umístit absorpční pratelnou podložku. Touto kobinací zaručíte svému pejskovi 100% pohodlný spánek v suchu a na měkkém a pohodlném chlupatém koberečku.

Vetbed pro psy, známý také jako Veterinary bedding, je vysoce kvalitní protiotlaková deka pro psy, která se v Evropě používá již od roku 1960. Tato deka byla původně vyvinuta pro humánní medicínu, ale díky svým vlastnostem si rychle získala oblibu mezi veterináři, chovateli a majiteli psů.

Vetbed je speciální typ deky pro psy. Konkrétně řada Drybed pro psy se vyznačuje řadou funkčních vlastností:

  • Antialergenní: Bezpečný pro psy s alergiemi a s vysokými požadavky na čistotu prostředí.
  • Prodyšný a voděodolný: Udržuje psa v suchu a teple, i když se stane nějaká nehoda.
  • Odvádí vlhkost od těla psa: Zajišťuje komfort i při zvýšené vlhkosti.
  • Odolný proti znečištění: Snadno se udržuje.
  • Vhodný pro praní v pračce: Lze prát i při vysokých teplotách, což zajišťuje snadnou údržbu a zničení všech případných patogenů, bakterií a zápachu.
  • Rychleschnoucí: Nevyžaduje sušičku a rychle schne na vzduchu.
  • Termoizolační: Udržuje teplotu a pohodlí psa, a to jak v létě, tak v zimě.
  • Velmi pevný: Dlouhodobá odolnost a trvanlivost.
  • Netoxická a stálobarevná: Bezpečná a esteticky příjemná.

 10732_pelisek-pro-psy-vetbedding-premium-vyska-30-mm--zelena---zelene-male-a-kremove-velke-tlapky-

Vetbed je ideální pro širokou škálu psů:

  • Štěňata: Speciální vlákno deky odvádí vlhkost, což zůstávají štěňata v suchu a teple.
  • Starší nebo nemocné psy: Poskytuje pohodlí a podporu, které potřebují. Ideální jako horní vrstva nad absorpční pratelnou podložku.
  • Psy s ortopedickými problémy: Pomáhá předcházet otlakům a podporuje klouby.
  • Psy, kteří se vrací z procházek mokří nebo špinaví: Vetbed jim poskytuje suché, teplé a měkké místo k odpočinku.

Vetbed je tedy vhodný pro psy všech věkových kategorií a s různými potřebami, a je skvělou volbou pro majitele, kteří hledají funkční, pohodlnou a snadno udržovatelnou deku pro svého čtyřnohého přítele. 

 

Vhodná strava

Některé krmiva obsahují látky, které podporují zdravou funkci močového systému. Levnější a zdravější alternativou je, když budete pejskovi krmivo připravovat sami, nebo mu do granulí zamícháte vhodné doplňky stravy. 

Jaké bylinky podporují činnost močového systému a ledvin najdete v tomto článku Selhání ledvin u psa: Jak mu předejít a jaké bylinky vám pomůžou? Budete překvapení, některé z nich už máte ve své lednici nebo v kořenkách.

 

Správná hygiena a péče

Klidné místo na čůrání

Je také důležité zajistit, že pes má vždy přístup k čistému a klidnému místu pro vykonání potřeby. To může pomoci snížit stres spojený s inkontinencí a zároveň udržovat hygienu a zdraví psa.

Pravidelné koupání a kontrola kůže 

Pravidelné koupání pomáhá udržovat kůži čistou a zdravou. Používejte šetrné šampony určené pro psy, které nevysušují kůži a jsou vhodné pro časté použití. Jaké šampóny jsou pro psy nebezpečné se dozvíte v tomto článku: Co by neměl obsahovat psí šampon a jak vybrat nejlepší šampon pro psy?

Po koupání pečlivě osušte kůži, aby nedošlo k jejímu podráždění. Ideální je použít ručník z mikrovlákna, abyste kůži nedřeli.

_26b7376e-af2e-4d6f-90ee-d28f19264805

Ošetření postiženého místa

Pokud zjistíte, že pejsek začal trpět kožními problémy kvůli inkontinenci, je potřeba začít kůži v místě podráždění ošetřovat.

  1. Postižené místo opláchněte teplou vodou a jemně odstraňte veškeré nečistoty.
  2. Použijte jemnou dezinfekci, jako je například heřmánkový odvar nebo roztok obsahující chlorhexidin, který je účinný proti bakteriím a je šetrný k pokožce.
  3. Namažte začervenalé nebo podrážděné místo speciální mastí na psí kůži, která má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Masti s obsahem rakytníku a vitaminu E mohou napomáhat rychlému hojení, snižují svědivost a tvoří ochrannou bariéru  mezi nečistotami a krevním oběhem pejska. Používejte pouze masti, které jsou speciálně formulovány pro psy, aby nedošlo k podráždění nebo alergické reakci.

 

Pravidelná kontrola a konzultace s veterinářem

Pokud se stav nezlepšuje nebo se objeví známky infekce, jako je zvýšené začervenání, hnisání nebo zápach, je důležité navštívit veterináře. Veterinář může předepsat silnější léčiva nebo doporučit další postupy pro ošetření. Je také možné, že kůži napadnou kvasinky či plísně, a v tom případě bude potřeba získat od veterináře léky.

 

Pohodlné cestování

Ochranné deky do auta jsou neocenitelným doplňkem pro majitele psů, kteří se potýkají s inkontinencí svých mazlíčků. Nepromokavá deka pro psa je ochranou interiéru vašeho vozu.

Ochrana interiéru: Ochranná deka do auta efektivně chrání sedadla před močí, blátem a srstí, což je zvláště důležité u psů trpících inkontinencí. To pomáhá udržet auto v čistotě a usnadňuje údržbu.

Bezpečnost a pohodlí: Deka poskytuje psům stabilní a pohodlnou plochu, která může pomoci snížit stres z jízdy v autě, což je pro inkontinentní psy obzvláště důležité.

Voděodolnost: Mnoho ochranných dek je vyrobeno z voděodolných materiálů, které zabraňují pronikání vlhkosti do sedadel, čímž chrání i před pachy.

Snadná instalace a údržba: Deka se obvykle snadno instaluje a je možné ji prát v pračce, což je ideální pro rychlé vyčištění po nehodách spojených s inkontinencí.

Univerzálnost: Ochranné deky jsou navrženy tak, aby pasovaly do většiny typů vozidel, a často mají otvory pro bezpečnostní pásy, což umožňuje bezpečné přepravování psa. Nezapomeňte také na postroj a pás do auta pro vašeho pejska.

Estetický vzhled: Kromě praktických výhod mohou být deky také stylovým doplňkem, který se hodí k interiéru vašeho auta.

Kromě ochranného potahu pro psa do auta se vám může hodit také voděodolná podložka pro psa, pokud svého pejska nevozíte na zadních sedačkách, ale v přepravním boxu.

 

Závěr

Jak jsme se dozvěděli v tomto článku, inkontinence u psů je stav, který může majitelům přinést mnoho výzev, ale také je to příležitost projevit hlubokou lásku a péči o naše čtyřnohé společníky. Přestože se může zdát inkontinence jako překážka, existuje mnoho způsobů, jak tento problém řešit a zlepšit kvalitu života našich psů.

V první řadě je důležité pochopit, že inkontinence není známkou špatné výchovy nebo chování, ale může být důsledkem různých zdravotních problémů, jako jsou infekce močových cest, hormonální nerovnováha, nebo dokonce důsledkem stárnutí. Proto je klíčové navštívit veterináře, který může stanovit příčinu a doporučit vhodnou léčbu.

V článku jsme také probrali různé léčebné možnosti, včetně farmakologické terapie, chirurgických zákroků a alternativních metod, jako je akupunktura nebo fyzioterapie. Kromě toho jsme zdůraznili význam správné hygieny a pravidelného čištění prostředí, aby se předešlo infekcím a zvýšila pohoda psa.

Nezapomněli jsme ani na podporu a porozumění, které je třeba projevit. Inkontinence může být pro psa stejně stresující jako pro majitele, a proto je důležité zachovat klid a trpělivost, zatímco hledáme nejlepší řešení pro našeho psího přítele.

Na závěr bychom chtěli vyjádřit upřímné přání, aby váš milovaný pes brzy našel úlevu od svých zdravotních potíží a aby se vaše rodina mohla opět těšit z bezstarostných dnů plných radosti a vzájemné společnosti. Věříme, že s láskou, podporou a správnou péčí, kterou jste ochotni poskytnout, bude váš pejsek brzy opět šťastný a zdravý. Držíme vám palce a přejeme hodně síly a odvahy na této společné cestě ke zlepšení.

 
Zpět do obchodu